Lid worden van de ondernemingsraad?

In iedere organisatie groter met meer dan 50 medewerkers, is een ondernemingsraad. In kleinere organisaties is een personeelsvertegenwoordiging.

De ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging (PVT) komt op voor de belangen van zowel het personeel als de organisatie.

Middels verkiezingen worden de leden van een OR of PVT gekozen uit het zittende medewerkers. Zij zijn in feite de vertegenwoordigers van al het personeel in de gesprekken met de bestuurder.

Het is een leuke uitdaging om eens achter de schermen te kijken van de organisatie: Hoe wordt organisatiebeleid gemaakt, hoe komt het tot stand? Daar hebben de leden van de OR of PVT een duidelijke stem in. Daar zou jij ook je stem kunne laten horen.

Het werk van de OR of PVT vraagt inzichten die je mogelijk nog niet direct hebt. Maar daar kunnen we vanuit de VHP-Zorg bij helpen. Er is een helpdesk aanwezig en waar nodig kun je ook cursus krijgen. Al het werk dat de leden van een OR of PVT doen, moet als werktijd worden aangemerkt.

Heb je interesse?
Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we leggen graag uit hoe belangrijk, maar ook leuk dit werk in de medezeggenschap is.

Bert Visser
Voorzitter VHP-Zorg