Arbeidsvoorwaarden in de praktijk

Waar werk jij tegenwoordig? Een hele gewone vraag die we vaak als gespreksopening gebruiken.

In ‘t praatje dat daarop volgt worden vaak enthousiast allerlei arbeidsvoorwaarden – veel vrije dagen, een mooie leasebak, gezellig feestje op z’n tijd – uitgewisseld. Naar typisch Nederlands gebruik wordt het salaris echter nauwelijks en zeker niet in detail besproken. Vinden we dat dan niet belangrijk? Als HR-professional/werkgever weet jij wel beter. Want met jou praten al die mensen wél over hun salaris en hun wensen op dat gebied.

Tegelijk weet je als geen ander dat het salaris of de hoogte daarvan niet allesbepalend zijn bij de keuze om bij een werkgever in dienst te treden of te gaan werken. Met andere woorden: secundaire arbeidsvoorwaarden als thuiswerken, flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en een goede pensioenregeling tellen ook, en minstens zo zwaar, mee. Dat geldt in versterkte mate voor jonge, hoger
opgeleide medewerkers.

Niet zo gek dat er een duidelijke trend is naar een gepersonaliseerd en flexibel arbeidsvoorwaardenbeleid. Wie talentvolle medewerkers wil aantrekken en behouden zal daarop willen inspelen.

In dit whitepaper een overzicht van trends, mogelijkheden en aanpak in de praktijk.

Download nu

Bron: www.HRpraktijk.nl