WW na weigering contractverlenging?

'Mijn contract loopt in juli 2015 af. Stel dat mijn werkgever mijn contract wil verlengen, maar ik niet. Heb ik dan nog recht op een WW-uitkering?'

Als je arbeidsovereenkomst door tijdsverloop afloopt en je weigert een aangeboden contractverlenging, dan heb je doorgaans geen recht op een WW-uitkering. We zullen dit toelichten.

Verwijtbaar werkloos
Wil je in aanmerking komen voor een WW-uitkering, dan mag je niet verwijtbaar werkloos zijn. Zo mag je niet zelf ontslag hebben genomen. Het UWV hanteert hiervoor de zogenaamde verwijtbaarheidstoets. Deze is sinds een paar jaar uitgebreid.

Deze uitbreiding brengt met zich mee dat je recht op een WW-uitkering ook vervalt, als je een contractverlenging na afloop van je arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd weigert. Je bent immers verplicht om er alles aan te doen om niet werkloos te worden.

Gewijzigde arbeidsvoorwaarden
Als bij een contractverlenging de arbeidsvoorwaarden wijzigen, dan mag je de verlenging wel weigeren zonder je recht op een WW-uitkering te verliezen. Ook bij ernstige bezwaren tegen een verlenging van je arbeidsovereenkomst, kun je je recht op WW behouden. Denk hierbij aan de situatie dat je ernstig gepest wordt op je werk.

Bron: www.jurofoon.nl