Eén beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden

Vroeger waren het er vier. Maar nu komt er één nieuwe beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden. Daaraan hebben het afgelopen jaar verschillende partijen, waaronder V&VN, hard gewerkt.

Het resultaat van deze unieke samenwerking is een nieuwe beroepscode waarover de betrokken partijen het eens zijn. Op 8 januari 2015 is de presentatie van de beroepscode in Zeist.

 Als professional in de zorg krijg je regelmatig te maken met lastige situaties en dilemma’s. Bijvoorbeeld omdat een cliënt iets van je verwacht dat tegen je gevoel in gaat. Of omdat je schaarse middelen en tijd moet verdelen. Zo zijn er nog meer situaties te bedenken waarbij het niet vast staat wat je moet doen. Er wordt in dat geval een groot beroep op jouw professionaliteit gedaan. Maar wat is dat dan, professionaliteit? Dat is geen vraag die makkelijk te beantwoorden is. Wel zijn er allerlei hulpmiddelen om je hierbij te helpen. Eén van die hulpmiddelen is de beroepscode. Een document waarin de ethische uitgangspunten voor jouw beroepsuitoefening beschreven staan.

Presentatie beroepscode V&VN en de andere betrokken partijen willen dit samen met jou vieren op 8 januari 2015 tijdens het middagsymposium ‘De sleutel tot een goede beroepsuitoefening, één beroepscode van verpleegkundigen en verzorgenden’. Daar wordt niet alleen de beroepscode officieel overhandigd, er is ook een interactief programma. Chief Nursing Officer prof. dr. Marieke Schuurmans houdt een inspirerende lezing en het Toetstheater gaat samen met het publiek op interactieve wijze verschillende dilemma’s te lijf. Uiteraard met behulp van de nieuwe beroepscode. En natuurlijk krijg je een exemplaar van je eigen code mee naar huis. Zodat je ook in je werk dit hulpmiddel in kunt zetten op het moment dat je in een lastige situatie komt.

Aanmelden Wil jij naar de interactieve presentatie van de nieuwe beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden? Meld je dan nu aan door een e-mail te sturen naar Olga Bloemkolk van V&VN via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam en lidnummer. Het middagsymposium is bij PGGM, Noordweg Noord 150 in Zeist. Bij de interactieve presentatie mogen 40 V&VN-leden aanwezig zijn.

De beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden is een samenwerking van V&VN, NU’91, Abvakabo FNV, CNV Zorg en Welzijn, RMU sector Gezondheidszorg en Welzijn ‘Het Richtsnoer’, HCF en CGMV.

Meer informatie in dossier Beroepscode Bron: www.venvn.nl