Vaker uitval door burn-out na vakantie

Het is voor een groot deel van Nederland herfstvakantie. Juist na een vakantie komt uitval door burn-out veel voor, blijkt uit onderzoek.

Bijna een derde van de medewerkers heeft geen soepele overdracht of niemand om het werk aan over te dragen. Hierdoor blijven zij tijdens hun vakantie zakelijke telefoontjes aannemen en/of hun mail checken. Waarschijnlijk ga je door de maatregelen rondom corona niet naar het buitenland dit jaar. Maar ook als je thuisblijft deze vakantie, is het goed om je even helemaal los te maken van het werk. Doe je dit niet, blijven er stresshormonen aanwezig in het lichaam. Nog een tip voor leidinggevenden: maak met iedere werknemer die vakantie heeft gehad een afspraak om bij te praten.

Om uitval door een burn-out te voorkomen, is aandacht voor het mentale welzijn van werknemers belangrijk. Skils helpt met een passende aanbod voor werknemers in coronatijd. Ook kunt u bij de corona desk van Zorg van de Zaak terecht voor directe hulp bij vraagstukken over inzetbaarheid en corona.

Bron: www.zorgvandezaak.nl