Planning acties voor goede Cao Ziekenhuizen

Acties bij ziekenhuizen in het hele land zijn in volle gang. Bij de ziekenhuizen vormen groepen werknemers op dit moment lokale actiecomités die de acties in hun ziekenhuis voorbereiden en organiseren, misschien ook al bij uw ziekenhuis.

Op deze pagina ziet een overzicht van bijeenkomsten van actiecomités en grootschalige acties.

Voor alle werknemers is een goede cao van belang, zodat het aantrekkelijk blijft om in het ziekenhuis te werken. Daarom is de campagneslogan Goede cao = goede zorg. Vindt u een goede cao ook belangrijk, neem dan contact op met het actiecomité in uw ziekenhuis. Hoe meer werknemers meedoen, hoe beter samen de actie in uw ziekenhuis op touw gezet kan worden.

De ontwikkelingen gaan heel snel, dus volg vooral ook de berichtgeving en gezamenlijke uitnodigingen van FBZ, FNV, CNV en NU’91 in uw eigen ziekenhuis. En sluit u langs die weg aan bij de actie-organisatie. Samen staan we sterk.

Wat is een actieberaad?
Tijdens een actieberaad legt u contact met collega’s uit uw eigen ziekenhuis om samen een actiegroep op te richten of het comité uit te breiden. Verder worden de mogelijkheden voor acties/activiteiten in kaart gebracht voor de aankomende periode en actiematerialen verstrekt.

Agenda
Onderstaande bijeenkomsten zijn op dit moment bij ons bekend. Zodra er acties, bijeenkomsten of overleggen bijkomen, vullen we dit overzicht aan. Heeft u aanvullingen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aangekondigde acties en bijeenkomsten

In september: zondagsdiensten door heel Nederland
• 11 september: Actiebijeenkomst Spaarne Gasthuis
• In de lunchpauze (12:30 uur)
• 10 september: Actiebijeenkomst Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder
• In de lunchpauze (12:30 uur)
• 2 september: Protestactie Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Actieoverleg
11 september: Actiecomité Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
16:00 uur
3 september: Actieberaad regio Zuid-West
19.00 uur tot 20.30 uur bij regiokantoor FNV, Pegasusweg 200, 3067

Vragen? Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u contact opnemen met de onderhandelaar in uw regio. Meer weten over de achtergronden en waar op te letten? Lees over de ins en outs in onze actie FAQ.

Bron: www.fbz.nl