Nieuwsbrief VHP-Zorg Augustus 2023

 

logo

Nieuwsbrief 02 december 2023

 
 

Nu beschikbaar: tekst van de verlengde Cao Gehandicaptenzorg 2021-2024

De afspraken uit het onderhandelingsresultaat voor een betere Cao Gehandicaptenzorg 2021-2024 zijn uitgewerkt in een definitieve cao-tekst.


Lees verder

Nieuwe baan? Laat je arbeidscontract checken

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Of heb je misschien al een sollicitatiebrief verstuurd of een voorstel ontvangen voor de arbeidsovereenkomst?


Lees verder

70% van het verzuim heeft geen medische oorzaak

Verzuim in Nederland heeft verschillende oorzaken. U zult verwachten dat dit voornamelijk medische zijn, maar niets is minder waar.


Lees verder

FBZ: uitdagingen in de zorg moeten hoog op politieke agenda

Investeer extra in goede arbeidsvoorwaarden, geef zorgprofessionals vertrouwen en initieer een maatschappelijke dialoog over de toekomst van de zorg.


Lees verder

Spraakgestuurd rapporteren levert een tijdswinst van 30 procent op voor zorgmedewerkers

Mijzo deelt haar positieve ervaring over de inzet van spraakgestuurd rapporteren


Lees verder

ETZ, UMCG en Amsterdam UMC zetten ChatGPT-model in om patiëntvragen te beantwoorden

 

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) zet als proef generatieve artificial intelligence (AI) in om medische vragen van patiënten te beantwoorden.


Lees verder

HR-professional heeft grote zorgen over administratieve last en extra kosten die komen kijken bij nieuwe regelgeving flexibele arbeidscontracten

Voor de helft van de Nederlandse organisaties die nu gebruikmaakt van oproepkrachten, is het nog onduidelijk hoe zij in de toekomst de uren voor basiscontracten voor hun flexwerkers gaan berekenen.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief