Nieuwsbrief VHP-Zorg April 2021

 

logo

Nieuwsbrief 06 mei 2021

 
 

Tweede overlegronde Cao Jeugdzorg stelt vakbonden teleur

Op dinsdag 16 maart 2021 overlegden vakbonden FNV, CNV en FBZ (mede namens de VHP-Zorg) voor de tweede maal met de werkgevers (Jeugdzorg Nederland) over de nieuwe Cao Jeugdzorg.


Lees verder

Wat als goedkeuring vaste reiskostenvergoeding eindigt?

Aan werknemers die tijdens de coronacrisis thuiswerken en daardoor een veranderd reispatroon hebben, mag de werkgever onder voorwaarden de onbelaste reiskostenvergoeding blijven uitbetalen.


Lees verder

FBZ zoekt vertegenwoordiger voor ledenraad PGGM

De ledenraad van PGGM oefent invloed uit op het beleid van PGGM voor driekwart miljoen leden. PGGM is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PFZW.


Lees verder

Psychisch verzuim blijft hoog. Inzicht in risico’s en gerichte actie helpt werkgevers verzuim voorkomen

Het verzuim in Nederland blijft hoog en het effect van corona op verzuim op de lange termijn is onzeker. Veel werknemers lopen na een jaar corona op hun tenen, de puf is eruit.


Lees verder

Brede coalitie presenteert ‘Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg’

Twaalf landelijke partijen die betrokken zijn bij en zich verantwoordelijk voelen voor de zorg en ondersteuning aan ouderen maken zich grote zorgen over de ouderenzorg in de nabije toekomst.


Lees verder

Kwaliteit ggz gaat achteruit door lockdown

Bij de helft van de mensen met psychische klachten is de zorg tijdens de huidige lockdown achteruitgegaan. Dat concludeert patiëntenorganisatie MIND op basis van een onderzoek waaraan ruim 1000 leden van het eigen onderzoekspanel meededen.


Lees verder

Onderzoek: EMDR inzetten na traumatische bevalling

Tot een vijfde deel van alle vrouwen ervaart een bevalling als traumatisch. Drie tot vier procent ontwikkelt hierdoor een posttraumatische stress stoornis PTSS).


Lees verder

Doeltreffende BHV, dit zijn de aandachtspunten

Arbobeleid en BHV. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Welke risico’s spelen daarbij? Het levert in ieder geval aandachtspunten op voor de RI&E.


Lees verder

‘Fysiotherapie helpt zorgkosten te beheersen’

Het KNGF en de VvOCM presenteerden afgelopen week de agenda ‘Fysiotherapie en oefentherapie 2025’ aan leden van de Tweede Kamer.


Lees verder

Alleen werken, wat is het en hoe neem je het op in de BHV-organisatie?

Alleen werken komt vaak voor bij bepaalde functies zoals bijvoorbeeld in de nachtdienst van de zorg, in de bewaking of bij een winkelbedrijf.


Lees verder

Kans op trombose door de pil groter dan vaccin van AstraZeneca

De afgelopen weken zijn er veel zorgen geweest om het coronavaccin van AstraZeneca. Het zou trombose veroorzaken en in zeer zeldzame gevallen zelfs trombose in combinatie met verlaagde bloedplaatjes.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief