Nieuwsbrief VHP-Zorg november 2020

 

logo

Nieuwsbrief 13 juni 2021

 
 

SCHOKKEND VERLIES

Afgelopen weekend werden wij op de hoogte gesteld van het overlijden van Ton Stuijk na een fataal ongeval op de veel te jonge leeftijd van 60 jaar.


Lees verder

Onderhandelaarsakkoord Cao Kraamzorg: 3% salarisverhoging, eenmalige uitkering én verhoging eindejaarsuitkering

Kraamverzorgenden en lactatiekundigen krijgen in 2020 3% loonsverhoging, een eenmalige uitkering én een verhoging van de eindejaarsuitkering met 1,5%.


Lees verder

Voorbereidingen nieuwe Cao Nederlandse Universiteiten gestart

Omdat de Cao Nederlandse Universiteiten eind dit jaar afloopt is de voorbereiding van de nieuwe cao vanaf 2021 begonnen.


Lees verder

Pensioenfonds PFZW verhoogt pensioenpremie voor 2021 en 2022

Werknemers met een pensioen bij pensioenfonds PFZW gaan volgend jaar en het jaar erop meer pensioenpremie betalen.


Lees verder

Verzuim zorgsector in zomermaanden sterk gestegen

9 procent meer verzuim vergeleken met een jaar geleden


Lees verder

Zorgen om toenemend aantal besmettingen zorgmedewerkers

FBZ en de VHP-Zorg maken zich zorgen om het toenemende aantal besmettingen met COVID-19 onder zorgprofessionals. Het is ontzettend belangrijk dat zorgmedewerkers veilig kunnen werken en dat er zo snel en laagdrempelig mogelijk wordt getest.


Lees verder

Vaker uitval door burn-out na vakantie

Het is voor een groot deel van Nederland herfstvakantie. Juist na een vakantie komt uitval door burn-out veel voor, blijkt uit onderzoek.


Lees verder

Extra handen voor de zorg hard nodig

Iedereen die een steentje kan bijdragen aan de zorg voor ouderen en chronisch zieken kan zich melden bij www.extrahandenvoordezorg.nl.


Lees verder

Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuizen (KiPZ)

Met de subsidieregeling Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ) investeren algemene ziekenhuizen en categorale instellingen in het strategisch opleiden van hun personeel. Dat gebeurt onder meer door het opstellen en uitvoeren van een strategisch opleidingsplan.


Lees verder

Landelijke samenwerkingsafspraken tussen VIPP Babyconnect en de JGZ over digitale gegevensdeling

Omdat voor de jeugdgezondheidssector het alleen kunnen bekijken van digitale gegevens uit de geboortezorg niet voldoende is, hebben de partijen samenwerkingsafspraken gemaakt om tot digitale gegevensuitwisseling met de geboortezorg te komen.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief