Nieuwsbrief VHP-Zorg augustus 2020

 

logo

Nieuwsbrief 20 september 2020

 
 

Vakbonden in actie voor structureel betere beloning zorgmedewerkers

FNV Zorg & Welzijn, FBZ (namens VHP-Zorg) en CNV Zorg & Welzijn – de drie grootste vakbonden in de zorgsector – maken zich grote zorgen over de uitblijvende waardering voor zorgmedewerkers.


Lees verder

Coronastress vraagt luisterend oor van leidinggevende

Laagdrempelig, zichtbaar en nabij, dat zijn wat de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) betreft de belangrijkste elementen van effectieve ondersteuning van medewerkers in coronatijd. Leidinggevenden dienen daarbij het voortouw te nemen door zich actief en open op te stellen. Als branchevereniging staat VGN bestuurders en managers bij met een notitie en instructiefilm over het onderwerp.

‘Medewerkers moeten zich gesteund voelen en durven praten. En dat betekent dat de leidinggevende voelt: ík moet iets doen’, zegt bestuurder Roel de Bruijn van Ons Tweede Thuis in het augustusnummer van het tijdschrift voor gehandicaptenzorg Markant. ‘En dat is meer dan zeggen: hier heb je het nummer van het supportteam.’


Lees verder

Kick-off van Week van de RI&E op 21 september

Van 21 tot 25 september vindt de zesde Week van de RI&E plaats, een initiatief van Steunpunt RI&E in samenwerking met sociale partners.


Lees verder

Start voorbereiding Cao Jeugdzorg vanaf 2021

De huidige Cao Jeugdzorg loopt nog tot en met 31 december 2020.


Lees verder

Waarom het herstel van een burnout zo lang kan duren

Chronische overbelasting en cumulerend hersteltekort leiden tot energetische uitputting en ontregelingen waardoor burnout ontstaat en voortduurt.


Lees verder

Coronarichtlijnen voor medewerkers in de ggz

Het schema laat in één oogopslag zien hoe medewerkers in de ggz moeten handelen bij coronasymptomen.


Lees verder

Handreiking omgaan met arbeidsvoorwaarden tijdens corona in gehandicaptenzorg

De verwachting is dat het coronavirus nog een tijd onder ons zal blijven. Daarom hebben de cao-partijen in de gehandicaptenzorg, waaronder FBZ (mede namens de VHP-Zorg), de handreiking ‘Omgaan met arbeidsvoorwaarden tijdens corona’ opgesteld.


Lees verder

Kabinet maakt werk van erkenning slachtoffers gevaarlijke stoffen

Mensen die ernstig ziek zijn geworden door het werken met gevaarlijke stoffen moeten op termijn in aanmerking kunnen komen voor een financiële tegemoetkoming.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief