Nieuwsbrief VHP-Zorg januari 2020

 

logo

Nieuwsbrief 29 september 2020

 
 

Cao Kraamzorg: hoe kunnen we onze eisen kracht bij zetten?

De onderhandelingen voor een nieuwe Cao Kraamzorg zijn weer hervat. Helaas liggen de inzet van FBZ, die namens VHP-Zorg de onderhandelingen voert, en de werkgevers ver uit elkaar.


Lees verder

Arbeidsvoorwaardenbeleid 2020

Namens de VHP-Zorg zitten de bestuurders van de FBZ aan tafel bij 9 cao’s (Gehandicaptenzorg, GGZ, Jeugdzorg, Kraamzorg, Nederlandse Universiteiten, Onderzoekinstellingen, UMC, VVT en Ziekenhuizen) en is vertegenwoordigd in het bestuur, de pensioenraad en pensioencommissie+ van PFZW en (via het Ambtenarencentrum) in het bestuur van ABP.


Lees verder

VHP-achterban stemt in met nieuwe Cao Ziekenhuizen

Een ruime meerderheid van de achterban van de VHP-Zorg heeft ingestemd met het aangaan van de nieuwe Cao Ziekenhuizen.


Lees verder

Werkdruk in de GGZ.

 Ben je OR-lid? Agendeer dan de werkdruk in uw ggz-instelling


Lees verder

Risico’s door personeelstekort ziekenhuis

Het tekort aan verpleegkundigen in ziekenhuizen leidt tot gevaarlijke situaties voor patiënten. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.


Lees verder

Groot verloop onder zorgpersoneel

De zorg houdt nieuw personeel niet vast. De actieplannen van het kabinet werken niet goed genoeg, stelt de onafhankelijke commissie 'Werken in de zorg' die het kabinet adviseert.


Lees verder

Nog geen einde aan lange wachttijden in de GGZ

Er komt nog geen einde aan de lange wachttijden in de ggz. Vlak voor kerstmis stuurde staatssecretaris Blokhuis nieuwe cijfers naar de Tweede Kamer.


Lees verder

PGGM neemt verzuimdataprovider Vernet over

PGGM heeft Vernet Verzuim Netwerk B.V. overgenomen. Vernet is de marktleider als het gaat om het leveren en benchmarken van verzuimdata in de zorgsector.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief