Nieuwsbrief VHP-Zorg augustus 2019

 

logo

Nieuwsbrief 26 januari 2020

 
 

Planning acties voor goede Cao Ziekenhuizen

Acties bij ziekenhuizen in het hele land zijn in volle gang. Bij de ziekenhuizen vormen groepen werknemers op dit moment lokale actiecomités die de acties in hun ziekenhuis voorbereiden en organiseren, misschien ook al bij uw ziekenhuis.


Lees verder

Nieuwe Cao GGZ een feit

Een ruime meerderheid van de leden van FBZ-verenigingen, waar onder de leden van de VHP-Zorg, heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe Cao GGZ.


Lees verder

Bestuur V&VN treedt af

Het bestuur van V&VN heeft de Ledenraad meegedeeld dat het aftreedt.


Lees verder

Wet BIG II over verpleegkundigen mogelijk van tafel

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft een 'verkenner' in de arm genomen die in kaart moet brengen of het nieuwe onderscheid tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen kan doorgaan.


Lees verder

Zorgbenchmark 2019: financiële schets zorgsectoren

De benchmark zorgrating 2019 schetst op basis van financiële analyse van 900 zorginstellingen een beeld van de financiële ontwikkelingen in de sector.


Lees verder

Stand van zaken Wet zorg en dwang

De Wet zorg en dwang (Wzd) treedt vanaf 1 januari 2020 in werking. De wet wordt samen met de Wet verplichte ggz de opvolger van de wet Bopz.


Lees verder

Sneller een arbo-boete en die pakt ook hoger uit

De Beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwetgeving is per 23 juli 2019 gewijzigd naar aanleiding van jurisprudentie van de Raad van State.


Lees verder

Handreiking arbomaatregelen Uitzendwerk

De SER publiceert de nieuwe handreiking Uitzendwerk, een handreiking specifiek gericht op de arbeidsomstandigheden van uitzendkrachten.


Lees verder

Samenwerken om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan

Eerlijke werving- en selectieprocedures dragen bij aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn straks verplicht om beleid te voeren ter voorkoming van discriminatie bij werving en selectie.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief