Nieuwsbrief VHP-Zorg juni 2019

 

logo

Nieuwsbrief 26 januari 2020

 
 

Ziekenhuiswerknemers gaan actiezomer in

De financiële positie van ziekenhuizen is vorig jaar verder verbeterd en toch is er volgens ziekenhuisbestuurders te weinig geld om te investeren in hun personeel.


Lees verder

Cao-tekst Nederlandse Universiteiten anticipeert op Wnra

In verband met de inwerkingtreding van Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) per januari 2020, zijn werknemersorganisaties AC/FBZ, FNV, CNV Overheid, VAWO/CMHF en werkgeversorganisatie VSNU (Vereniging van Nederlandse Universiteiten) een aangepaste cao-tekst overeengekomen.


Lees verder

Nog weinig schot in overleg nieuwe Cao GGZ

Werknemersorganisaties zijn in het overleg van 20 juni met GGZ Nederland geen millimeter opgeschoten om tot een nieuwe Cao GGZ te komen.


Lees verder

Meicirculaire: extra geld gemeenten voor Jeugdzorg

In de vrijdag 31 mei gepubliceerde meicirculaire is te lezen hoe de door het kabinet extra toegezegde middelen voor Jeugdzorg worden verdeeld over de gemeenten.


Lees verder

Zorgelijke situatie kraamzorgorganisaties; meeste draaien verlies

De meeste kraamzorgorganisaties in Nederland draaiden de afgelopen jaren verlies. De verwachting is dat de bedrijfsresultaten dit jaar nog slechter zijn dan in 2017.


Lees verder

Goede opvang collega is goud waard

Collega’s in het OLVG in Amsterdam vangen elkaar op als ze te maken hebben gehad met agressie of een incident. Door trainingen en een gestructureerde aanpak kunnen medewerkers elkaar professionele peer support bieden. En dat werkt goed.


Lees verder

7 op de 10 zorgprofessionals kunnen zich vinden in pensioenakkoord

Ruim 1.400 artsen, zorgprofessionals en paramedici reageerden op een poll die werknemersorganisatie FBZ en de LAD online zetten over het pensioenakkoord. Van hen kan 72% zich in het akkoord vinden.


Lees verder

Discussie over kwaliteit en stijgende zorgvraag komt los

Welke wedstrijd moeten verpleeghuisorganisaties spelen: die van verdere verbetering van kwaliteit of die van het opvangen van de stijgende vraag naar verpleeghuiszorg?


Lees verder

‘Jongere zorgmedewerker vaker gestrest

Zorgmedewerkers jonger dan 35 jaar ondervinden meer stress, burn-outachtige klachten en echte burn-outs dan oudere. Dat zegt CNV Jongeren.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief