Nieuwsbrief VHP-Zorg januari 2019

 

logo

Nieuwsbrief 26 augustus 2019

 
 

Samen werken aan zelfsturing

Sinds jaar en dag schrijf ik over de geringe invloed die medewerkers op de werkvloer hebben op het beleid van organisaties. Niet alleen in de zorgsector, maar eigenlijk in het merendeel van de organisaties en bedrijven.


Lees verder

Psychosociale arbeidsbelasting en burn-out klachten blijven toenemen

Werknemers moeten steeds meer doen en hebben daar steeds minder zelf over te zeggen. Dit vertaalt zich in een stijging van de burn-outklachten bij werknemers.


Lees verder

De Zorgtotaalbeurs te Utrecht

Met hart en ziel voor de zorg


Lees verder

Herverzekering derde WW-jaar voor de hele VVT een feit

Onlangs heeft SZW de regeling voor herverzekering van het derde WW-jaar algemeen verbindend verklaard, waarmee deze afspraak op de hele sector VVT van toepassing is. Dit betekent dat alle werknemers een deel inleveren van de 4% salarisverhoging die ze in oktober kregen.


Lees verder

Plannen voor verbeteren kwaliteit verpleeghuiszorg laten ambities zien

Minister Hugo de Jonge van VWS heeft voor dit jaar 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor betere ouderenzorg


Lees verder

90 miljoen voor inzet technologie bij zorg thuis

Inzet van technologie kan voor veel ouderen met een chronische ziekte of beperking van betekenis zijn, om met een goede kwaliteit van leven zelfstandig te kunnen blijven wonen.


Lees verder

Steeds minder verliesgevende zorginstellingen

Bij zorginstellingen in de vier grootste zorgsectoren nam in 2017 het resultaat voor belastingen toe. Daarbij daalde het percentage verliesgevende instellingen.


Lees verder

5 feb: Start onderhandelingen nieuwe Cao Jeugdzorg

Op 5 februari a.s. gaan de onderhandelingen over een nieuwe cao Jeugdzorg van start. De huidige cao loopt tot 1 april 2019.


Lees verder

Eerste Kamer stemt in met wet vermindering administratieve lasten Wmo en Jeugdwet

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) dat het mogelijk maakt om standaard berichtenverkeer en financiële verantwoording zoals facturatie tussen gemeenten en aanbieders af te dwingen.


Lees verder

Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de VHP-Zorg. Kijk voor meer informatie op: www.vhp-zorg.nl

 

Lid worden?

Als je lid wilt worden van de vereniging voor professionals in zorg en welzijn (VHP-Zorg) klik hier.


Redactioneel bijdragen?

Als je zelf wilt bijdragen aan de nieuwsbrief, kun je dat per mail sturen naar de redactie van VHP-Zorg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Adreswijziging

Als u gaat verhuizen of van e-mailadres wisselt, verzoeken we je het nieuwe (mail)adres door te geven aan de VHP-Zorg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Advertentie plaatsen?

Wilt u adverteren in deze nieuwsbrief? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Dienstverlening

VHP-Zorg ondersteunt zijn leden (en aankomend leden) op verschillende manieren. Klik hier.

 

Disclaimer

Alle informatie in deze nieuwsbrief is alleen voor informatieve doeleinden. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, kan de VHP-Zorg niet instaan voor de juistheid en accuraatheid daarvan. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik of het misbruik van de informatie. Bovenstaande geldt ook voor de links naar andere websites via deze nieuwsbrief. Het plaatsen van advertenties houdt geen aanbeveling van de VHP-Zorg in.

 

 
Uitschrijven bij deze nieuwsbrief