Overleg CAO VVT opgeschort

op .

Het overleg vandaag over de CAO VVT (verzorging, verpleging en thuiszorg) is opgeschort.

De partijen konden het niet eens worden, werkgever BTN heeft het overleg verlaten en werkgever Actiz heeft het overleg opgeschort. Het overleg voor een nieuwe CAO VVT is vandaag gestart met de intentie van alle partijen, waaronder CNV Publieke Zaak, om gezamenlijk tot een CAO te komen.

Inmiddels is werkgeversvereniging BTN (Branchebelang Thuiszorg Nederland) opgestapt en heeft werkgeversvereniging  Actiz het overleg opgeschort. De biedingen van Actiz en het tegenbod van AbvaKabo FNV liggen te ver uit elkaar.

Overleg niets opgeleverd "Wij betreuren het dat wij na vijf dagen onderhandelen nog steeds niet aan daadwerkelijk onderhandelen over onze inzet zijn toegekomen", zegt onderhandelaar Aaldert Mellema van CNV Publieke Zaak. "Tot nu toe heeft dit hele CAO proces nog niets voor onze leden opgeleverd."

Eind november verder Het is de bedoeling van de partijen om eind november verder te praten. "Wat ons betreft kunnen wij dan eindelijk onderhandelen en kunnen wij en andere partijen in elkaars richting bewegen. CNV Publieke Zaak vindt dat alle werknemers in de VVT een goede CAO verdienen, daar gaan wij voor."

Bron: Bonden