Regionale ziekenhuizen starten zorgverzekering

op .

De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), waarin 42 algemene ziekenhuizen zijn verenigd, lanceren de zorgverzekering BeterDichtbij.

De SAZ is initiatiefnemer voor deze polis, maar gaat niet zelf verzekeren. Dit gaan verzekeraar a.s.r. en zorgverzekeraar DSW doen.

Zorg dichtbij
De ziekenhuizen profileren de BeterDichtbij-polis als zorgverzekering voor iedereen die zorg graag dicht bij huis heeft. De polis biedt zorg dichtbij waar het kan en ver weg waar het moet. De SAZ-ziekenhuizen zeggen zo’n 85 procent van de ziekenhuiszorg te kunnen bieden. Voor gespecialiseerde zorg kunnen verzekerden altijd terecht bij topklinische en academische ziekenhuizen. De verzekerde heeft hierin keuzevrijheid, aldus de SAZ-ziekenhuizen.

Menselijke maat
De initiatiefnemers benadrukken de “menselijke maat” die de polis biedt. “De SAZ-ziekenhuizen zijn stevig verankerd in de regio: ze kennen de patiënten, de huisartsen, de apothekers en andere zorgverleners in de regio. Landelijk werkt BeterDichtbij samen met 42 regionale ziekenhuizen. Hierdoor houdt BeterDichtbij zorg letterlijk en figuurlijk dichtbij, toegankelijk, menselijk en betaalbaar.” De basispremie bedraagt 93,50 euro.

Polis BeterDichtbij
Verzekerden bij BeterDichtbij betalen voor vijf veel voorkomende behandelingen geen eigen risico in de SAZ-ziekenhuizen: liesbreuk, galblaas verwijderen, kijkoperatie knie, heupprothese, staar operatie. Met de BeterDichtbij Bon hebben verzekerden recht op extra zorg naar keuze na een ongeval tot 250 euro. Verzekerden kunnen met hun vragen terecht bij de BeterDichtbij zorgcoach.

Behalve de basisverzekering is er keuze uit vier aanvullende zorgpakketten. De BeterDichtbij polis kan online worden afgesloten en verzekerden kunnen al hun zorgzaken online regelen. Geïnteresseerden kunnen zich voorinschrijven op http://www.beterdichtbij.nl/.

Bron: Skipr