Nedap lanceert fonds voor mantelzorgers

op .

Nedap, fabrikant van intelligente technologische oplossingen, heeft een fonds opgericht om lokale activiteiten voor mantelzorgers te ondersteunen.

Mantelzorgers kunnen een activiteit vergoed krijgen uit het fonds, mits deze activiteit meerdere mantelzorgers helpt en ontlast in hun dagelijkse bezigheden.

Het fonds loopt via het zorgportaal Carenzorgt van Nedap, een digitaal plansysteem dat door zo´n 15.000 mantelzorgers actief wordt gebruikt. Ruben Swieringa, ontwikkelaar van Carenzorgt: `Wij hebben veel bewondering voor de 4 miljoen mantelzorgers die naast een eigen druk leven ook nog de zorg hebben voor iemand. Met Carenzorgt bieden wij al een kosteloos hulpmiddel om het regelen eenvoudiger te maken en inzicht in de zorg te geven. Met het fonds gaan we een stapje verder, door ze waardering te geven voor hun inspanningen.’

Winnaars
Een onafhankelijke jury, bestaande uit een zorgaanbieder, een adviseur van Vilans, de directeur van Stichting Informele Zorg Twente en een raadslid van de gemeente Enschede , beoordelen iedere maand de activiteiten en kiezen een winnaar.
De initiatiefnemers brengen het fonds landelijk onder de aandacht op Radio2, via online media, alle huisartsenpraktijken in  Nederland, meewerkende mantelzorgsteunpunten en zorgaanbieders.

Carentzorgt
Carenzorgt is een kosteloos te gebruiken website die mantelzorgers helpt bij het regelen van zaken rondom de zorg voor iemand. Wanneer zorgaanbieders met een digitaal plansysteem werken, ziet de familie en mantelzorger op Carenzorgt wanneer de thuiszorg langskomt. Ook zorggegevens uit het cliëntdossier kunnen inzichtelijk worden gemaakt voor de familie, zoals bloeddruk en verpleegkundige rapportages. Straks wordt het ook mogelijk om de communicatie tussen huisarts en verpleegkundige te bekijken op Carenzorgt. Momenteel zijn zo’n 50 zorgaanbieders aangesloten op Carenzorgt.

Bron: Skipr