‘Thuiszorg alleen voor 85-plussers'

op .

De vier grote steden, waaronder Den Haag, vrezen dat de bezuinigingen op de ouderenzorg zo zwaar worden, dat mogelijk alleen hulpbehoevenden van 85 jaar en ouder verzekerd blijven van thuishulp.


Dat meldt De Telegraaf naar aanleiding van uitspraken van de Amsterdamse wethouder Van der Burg in de Tweede Kamer. De wethouder stelt dat deze groep ouderen vaak geen groot sociaal netwerk meer heeft om op terug te vallen en dat hun kinderen, als ze die hebben, vaak ook al op leeftijd zijn. De uitspraken werden gedaan in het kader van de grote hervorming van de AWBZ die het kabinet wil doorvoeren. Er moet in totaal 2,5 miljard worden bespaard.

'Stop ondoordachte plannen’
Ouderenombudsman Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds vindt dat politici moeten stoppen met alsmaar ondoordachte plannen over de zorg voor ouderen de wereld in te slingeren. Het zou ouderen de stuipen op het lijf jagen. Bovendien wordt over de ideeën vaak weer onnodig veel discussie gevoerd om ze vervolgens weer af te schieten.

Te snelle bezuinigingen
Veel betrokkenen vinden dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid de bezuinigingen te snel wil doorvoeren.

Bron: TvV