Het beste idee om ouderenzorg te verbeteren

op .

Farmaceutisch bedrijf MSD heeft de inschrijving geopend voor de tweede MSDCARE Award,

Farmaceutisch bedrijf MSD heeft de inschrijving geopend voor de tweede MSDCARE Award, voor het beste idee ter verbetering van de ouderenzorg. De (zorg)organisatie, zorgprofessional, cliënt of particulier die het beste idee aandraagt, ontvangt de MSDCARE Award en het daaraan gekoppelde geldbedrag van € 15.000,- om het idee in praktijk te brengen. De MSDCARE Award wordt uitgereikt tijdens de Geriatriedagen in Den Bosch op 7 februari 2013. Iedereen kan tot en met 31 december 2012 ideeën aanmelden op: www.msdcareaward.nl.
MSD heeft de prijs vorig jaar in het leven geroepen om een positieve impuls te geven aan de ouderenzorg. Onder mensen die betrokken zijn bij de ouderenzorg leven vaak volop ideeën ter verbetering van de zorg, maar die vinden niet altijd de weg naar de praktijk. Het geldbedrag van € 15.000,- is bedoeld om het beste idee ten uitvoer te brengen. Een belangrijk criterium daarbij is dat zoveel mogelijk ouderen baat kunnen hebben bij de praktische toepassing van het idee. Het idee hoeft dan ook niet lokaal gebonden te zijn, maar juist breed toepasbaar.
Ideeën van overige genomineerden wil MSD ook graag een zetje naar de praktijk geven. In overleg met de genomineerden, worden de ideeën na uitreiking van de MSDCARE Award op de site www.msdcareaward.nl geplaatst, met een oproep aan mensen die graag willen samenwerken, adviseren of sponsoren, om zich te melden.

De winnaar van februari 2012, was het project 'Zilvergrijs' van de Stichting Welzijn en Kunst uit Groningen, met een aanpak om via een theatervoorstelling pesten in verzorgingsinstellingen bespreekbaar te maken. Op RTV Drenthe is hier een filmpje over verschenen, zie http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/toneelstuk-over-ouderen-die-gepest-worden. Bij de uitreiking van de MSDCARE Award 2013 wordt ook een korte film vertoond, op basis waarvan kijkers een indruk krijgen van het project. De vertegenwoordigers van de Stichting Welzijn en Kunst geven een toelichting op de uitrol van hun project.


Bron: BTN