ZorgkaartNederland biedt nu ook kwaliteitsinformatie

op .

ZorgkaartNederland breidt verder uit. Binnenkort kunnen patiënten er informatie vinden over wat zij mogen verwachten van de zorg en wat de verschillen zijn tussen ziekenhuizen.

ZorgkaartNederland breidt verder uit. Binnenkort kunnen patiënten er informatie vinden over wat zij mogen verwachten van de zorg en wat de verschillen zijn tussen ziekenhuizen. In eerste instantie worden de verschillen ten aanzien van de kankerzorg en kindgerichtheid inzichtelijk gemaakt.
Om deze informatie inzichtelijk te maken, is ZorgkaartNederland een samenwerking aangegaan met de patiënten-organisaties die zogenaamde 'keuzehulpen' hebben opgesteld. De keuzehulpen laten zien hoe ziekenhuizen scoren volgens criteria die door patiënten belangrijk gevonden worden. De Monitor Borstkankerzorg laat onder andere zien wat patiënten die het proces al hebben doorlopen vonden van de bejegening door artsen en andere zorgverleners en de informatievoorziening.
Groter publiek

 “Niet iedereen weet af van het bestaan van dit soort online instrumenten die patiënten helpen bij het maken van een keuze voor het juiste ziekenhuis”, zegt NPCF-directeur Wilna Wind. “Daarom vinden we het belangrijk om keuzehulpen via ZorgkaartNederland bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.”

Afgewogen keuze

De Keuzehulpen laten zien hoe ziekenhuizen scoren volgens criteria die door patiënten belangrijk gevonden worden. De Monitor Borstkankerzorg laat onder andere zien wat patiënten die het proces al hebben doorlopen vonden van de bejegening door artsen en andere zorgverleners en de informatievoorziening. De patiëntenorganisaties hebben de criteria zorgvuldig afgestemd met de beroepsverenigingen van specialisten. De combinatie met zorginhoudelijke gegevens over de behandeling geeft de patiënt een compleet beeld zodat zij een afgewogen keuze kan maken.
ZorgkaartNederland is sinds december 2009 online, en is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. ZorgkaartNederland wordt maandelijks door 720.000 mensen bezocht. De website heeft een database met ruim 100.000 artsen, ziekenhuizen, tandartsen en organisaties. De bezoeker kan deze op ZorgkaartNederland zoeken, vinden en waarderen.

B


ron: Skipr