Verpleegkundigen in actie tegen Abvakabo

op .

De manier waarop Abakabo FNV actie voert in de zorg, ergert steeds meer zorgmedewerkers. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Drie medewerkers van verpleeghuis De Eshoeve in Scheveningen zeggen in de kant dat steeds meer collega’s hun vakbondlidmaatschap hierdoor opzeggen.

Verpleegkundigen in actie tegen AbvakaboDe manier waarop Abakabo FNV actie voert in de zorg, ergert steeds meer zorgmedewerkers. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Drie medewerkers van verpleeghuis De Eshoeve in Scheveningen zeggen in de kant dat steeds meer collega’s hun vakbondlidmaatschap hierdoor opzeggen.
Ongeveer twintig zorgmedewerks voerden vorige week een tegenactie toen actievoerders van de Abvakabo voor De Eshoeve, onderdeel van HWW Zorg, stonden, schrijft de krant. ‘In elke organisatie zijn ontevreden medewerkers te vinden, maar de negatieve manier waarop over onze instellingen en de zorgsector wordt gesproken, is gebasseerd op onjuiste informatie en is schadelijk voor ons en de sector. Dit verdienen we niet’, zegt verzorgende Aaske (50) in de Volkskrant .Volgens de verzorgende hebben deze maand enkele tientallen collega’s hun lidmaatschap van de vakbond opgezegd.
Marijnissen

Onderhandelaar Lilian Marijnissen van vakbond Abvakabo FNV zegt in het artikel de kritiek niet te herkennen: ‘We krijgen er zelfs nieuwe leden bij. Sinds 1 januari zijn er 43 leden van de Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) bijgekomen.”
Vakbond

Deze week komt de Abvakabo met de eerste resultaten van een meldpunt over misstanden in de zorg. Het meldpunt dat begin april werd geopend door de Abvakabo FNV, heeft in drie weken tijd ruim 1000 reacties opgeleverd. De eerste 1000 worden gebundeld en vandaag aangeboden aan politici tijdens een manifestatie op het Plein in Den Haag. Dat zei een woordvoerster van de vakbond.Bron: Zorgvisie