MST geeft verpleegkundigen meer regie

op .

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede gaat de verpleegkundigen meer regie over de patiëntenzorg geven. Verpleegkundigen worden gestimuleerd tot kritisch denken en handelen met ondersteuning van de Saxion Hogeschool. Het MST wil zodoende het ‘verpleegkundig leiderschap’ versterken

MST geeft verpleegkundigen meer regie
Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede gaat de verpleegkundigen meer regie over de patiëntenzorg geven. Verpleegkundigen worden gestimuleerd tot kritisch denken en handelen met ondersteuning van de Saxion Hogeschool. Het MST wil zodoende het ‘verpleegkundig leiderschap’ versterken.

Door verpleegkundigen meer in staat te stellen de regie te nemen over de patiëntenzorg kunnen ze volgens het MST optimale zorg leveren aan patiënten. Ook moet daarmee het beroep van verpleegkundige aantrekkelijker worden, zo stelt het MST op eigen website.      
Best practice

Het ziekenhuis experimenteerde vorig jaar op de afdeling Orthopedie (A5) met de invoering van zogeheten Best Practice Units. In december volgden zes andere afdelingen. Eind maart worden de Best Practice Units uitgebreid naar nog eens negen afdelingen. Het MST denkt de eerste resultaten van het verpleegkundige verbetertraject in de herfst te kunnen presenteren.
Bron: Skipr