Overleg CAO VVT kan van start gaan

op .

Gisteren, 7 maart 2012, hebben ActiZ en BTN aan de alle vakbonden een voorstel gedaan om uit de impasse over het cao overleg te komen. De onderhandelingsdelegaties van de bonden kunnen worden uitgebreid met een extra delegatielid.

Overleg CAO VVT kan van start gaan
Gisteren, 7 maart 2012, hebben ActiZ en BTN aan de alle vakbonden een voorstel gedaan om uit de impasse over het cao overleg te komen. De onderhandelingsdelegaties van de bonden kunnen worden uitgebreid met een extra delegatielid. Publiek zal niet bij de onderhandelingen aanwezig zijn.

De ABVAKABO is akkoord met het voorstel. De andere bonden reageerden in beginsel positief. De onderhandelingen kunnen 21 maart aanstaande van start gaan. 
Delegaties

Het overleg over de CAO VVT zou 29 februari al starten, maar dat kon toen niet omdat eerst overleg moest worden gepleegd over de samenstelling van de delegaties. De AbvaKabo liet kort voor de onderhandelingen weten dat bij het cao-overleg publiek aanwezig zou moeten zijn en dat toehoorders aan de onderhandelingstafel zouden moeten plaatsnemen. De eis van de ABVAKABO werd zowel door ActiZ en BTN als door de vakbonden CNV publieke Zaak, Nu 91 en de FBZ afgewezen. Het compromisvoorstel van de werkgevers maakt de start van de onderhandelingen mogelijk.
Bron: ActiZ