Buurtzorg boort nieuwe markt aan met pension

op .

Met een minderheidsaandeel van 40 procent participeert Buurtzorg Nederland in het eerste buurtzorgpension in Zierikzee. Het is een tussenvoorziening tussen ziekenhuis en thuiszorg. “We willen over vijf jaar twintig tot dertig locaties in Nederland hebben”, aldus directeur Charles Versluijs.

Buurtzorg boort nieuwe markt aan met pensionMet een minderheidsaandeel van 40 procent participeert Buurtzorg Nederland in het eerste buurtzorgpension in Zierikzee. Het is een tussenvoorziening tussen ziekenhuis en thuiszorg. “We willen over vijf jaar twintig tot dertig locaties in Nederland hebben”, aldus directeur Charles Versluijs.
“Het aantal ziekenhuizen wordt minder in de toekomst. Er is een gat tussen ziekenhuisopname en de zorg daarna. In dat gat springen wij met het buurtpension.” Directeur Versluijs zegt zich te richten op patiënten die te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor zorg thuis. “Het thuiszorgconcept van Buurtzorg van Jos de Blok past in onze filosofie. We vonden elkaar snel.”
Investeerdersgroep

Het Buurtzorgpension is opgericht door een investeerdersgroep van vier particulieren en Jos de Blok, die 40 procent van de aandelen heeft. In Zierikzee staat het eerste pension met 24 bedden en 16 fte, hbo- verpleegkundigen en gastvrouwen in de verzorging en huishouding. Patiënten kunnen hier maximaal 6 weken verblijven tussen ziekenhuisopname en thuiszorg. Versluijs, die in de investeerdersgroep zit, is twee jaar geleden begonnen met het opzetten van een zelfstandig behandelcentrum Victoria Kliniek in Zierikzee, onderdeel van Zeeland Care, dat nog drie andere particuliere instellingen exploiteert.
Vleugels

Buurtzorg spreidt de ondernemersvleugels uit. In november vorig jaar kondigde Jos de Blok aan het buurtzorgconcept in Zweden te gaan uitproberen. Nu participeert De Blok in de pensions, die hun naam aan Buurtzorg ontlenen. Hoe heeft directeur Charles Versluijs Jos de Blok kunnen interesseren? “Hij komt in de thuiszorgpraktijk veel mensen tegen die eigenlijk te ziek zijn om thuis verzorgd te worden. Het idee van een hotelachtige voorziening spreekt hem zeer aan.”
Wijkzuster

Buurtzorg heeft in Zeeland de wijkzuster teruggebracht, verklaart Versluijs zijn belangstelling voor samenwerking. “Met de samenwerking krijgen wij de zorgketen goed in beeld. Vanaf het moment dat de patiënt binnenkomt, volgt de afstemming met de keten, de huisarts, de thuiszorg en eventuele andere zorginstanties."Bron: Zorgvisie