5000 werkervaringsplekken voor gehandicapten

op .

Werkgevers gaan de komende jaren 5000 extra werkervaringsplekken inrichten voor jongeren en werklozen met een handicap. Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) heeft dit met ondernemersorganisatie VNO-NCW afgesproken. Dat maakte de VVD-bewindsman woensdag bekend bij een presentatie van zijn wetsvoorstel om de onderkant van de arbeidsmarkt te hervormen

5000 werkervaringsplekken voor gehandicapten
Werkgevers gaan de komende jaren 5000 extra werkervaringsplekken inrichten voor jongeren en werklozen met een handicap. Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) heeft dit met ondernemersorganisatie VNO-NCW afgesproken. Dat maakte de VVD-bewindsman woensdag bekend bij een presentatie van zijn wetsvoorstel om de onderkant van de arbeidsmarkt te hervormen.
Wetsvoorstel

De Krom dient woensdag zijn voorstel voor de nieuwe Wet werken naar vermogen (WWNV) in bij de Tweede Kamer. Met deze wet wil hij meer mensen uit de uitkering helpen en gehandicapten vaker aan het werk krijgen in een 'gewone' baan in plaats van in de sociale werkplaats. Hierbij worden de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong-uitkering (voor jonggehandicapten) grotendeels samengevoegd.
Meer kansen bieden

De extra werkervaringsplekken bij bedrijven zijn volgens De Krom vooral van belang om meer kansen te bieden aan jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die van school komen. Maar de plekken zijn ook voor oudere gehandicapten met een uitkering en onvoldoende werkervaring.
Bron: ANP