Communicatie in zorg krijgt eigen leerstoel

op .

Sandra van Dulmen is per 1 januari 2012 benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Communicatie in de Gezondheidszorg’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen, faculteit der Medische Wetenschappen, afdeling Eerstelijnsgezondheidszorg. De bijzondere leerstoel is ingesteld door het NIVEL.

Communicatie in zorg krijgt eigen leerstoelSandra van Dulmen is per 1 januari 2012 benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Communicatie in de Gezondheidszorg’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen, faculteit der Medische Wetenschappen, afdeling Eerstelijnsgezondheidszorg. De bijzondere leerstoel is ingesteld door het NIVEL.
Zorgverlener-patiëntcommunicatie

De wetenschappelijke onderbouwing van de zorgverlener-patiëntcommunicatie staat centraal binnen haar leeropdracht. Zij doet hier al langere tijd onderzoek naar als programmaleider binnen het NIVEL uitvoert.
Leerstoel

Van Dulmen gaat hierbij in op de inhoud van de communicatie, het proces en de effecten. Ze bestudeert daarbij de communicatie tussen mensen (face-to-face) maar ook tussen mensen en web-sites of mobiele communicatiemiddelen (e-health), zowel voor chronisch zieken, patiënten met medisch onverklaarde klachten als andere patiëntengroepen. Binnen de leeropdracht ligt de nadruk op onderzoek: het begeleiden van (promotie)onderzoek en het schrijven van wetenschappelijke publicaties.
Bron: Skipr