Winter en LSG Rentray nemen Zonnehuizen over

op .

De kogel is door de kerk: LSG Rentray en de nieuwe vennootschap De Seizoenen BV van zorgondernemer Loek Winter nemen de zorg en organisatie van de failliete stichting Zonnehuizen over. Afgelopen nacht hebben Winter en LSG Rentray overeenstemming bereikt met de curator, banken en zorgverzekeraars.

Winter en LSG Rentray nemen Zonnehuizen overDe kogel is door de kerk: LSG Rentray en de nieuwe vennootschap De Seizoenen BV van zorgondernemer Loek Winter nemen de zorg en organisatie van de failliete stichting Zonnehuizen over. Afgelopen nacht hebben Winter en LSG Rentray overeenstemming bereikt met de curator, banken en zorgverzekeraars.
Vastgoed tijdelijk in gebruik

Een bieding op het vastgoed van de Zonnehuizen is niet geaccepteerd door het bankenconsortium van ABN AMRO, ING, BNG en Rabobank en twee pensioenfondsen. Op het vastgoed rust een schuldenlast van 62,2 miljoen euro. Het betreft 159 panden, verspreid over het hele land, van huizen tot boerderijen en landgoederen. De exacte waarde is nog niet vastgesteld maar loopt in de tientallen miljoenen. Partijen trekken twee jaar uit om tot een duurzame overeenkomst voor het vastgoed te komen. Dat kan huur of koop zijn. Voor het gebruik van het vastgoed van de Zonnehuizen hebben partijen een tijdelijke overeenkomst van twee jaar gesloten.
Zorg gewaarborgd

LSG Rentray gaat de zorg voor kinderen, jeugd en onderwijs voor zijn rekening nemen. Winters nieuwe entiteit De Seizoenen BV biedt zorg aan volwassenen. Zij hebben een overeenkomst gesloten met de betrokken zorgverzekeraars. De zorg voor en onderwijs aan kinderen, jeugd en volwassenen is daarmee voor de toekomst gewaarborgd, stelt Loek Winter. 
Bron: Skipr