Rechter verklaart Zonnehuizen failliet

op .

Rechter verklaart Zonnehuizen faillietDe rechtbank in Utrecht heeft het faillissement uitgesproken over de noodlijdende stichting Zonnehuizen. Volgens Zonnehuizen zelf is er zicht op een doorstart.
Het faillissement komt niet als een verrassing. De stichting kampt met een schuld van 18 tot 20 miljoen euro en verkeerde al in surseance van betaling. De instelling beheert, verspreid over heel Nederland, zes huizen voor volwassenen en veertien kind- en jeugdinstellingen. Hier worden enkele duizenden cliënten met een ontwikkelingsstoornis geholpen zich op antroposofische basis te ontplooien.
Betaling

De zorgkantoren en zorgverzekeraars continueren de betaling van de zorg voor de komende periode. Hierdoor de zorg voor de cliënten is gewaarborgd, stelt Zonnehuizen.
Overname

De rechtbank heeft meester Marie-José Cools als curator aangesteld. Zij voert momenteel overleg met verschillende overnamepartners. Er zijn meerdere betrouwbare partijen die de zorg en onderwijs, of een deel daarvan, willen overnemen, laat Zonnehuizen in een persbericht weten. Naar verwachting zullen de meeste medewerkers die werkzaam zijn in de directe zorg en onderwijs in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg en onderwijs overneemt. Hierdoor blijven de cliënten de zorg en onderwijs ontvangen door voor hen bekende medewerkers.
Bron: Skipr