Arbocatalogus VVT 'ongewenst gedrag' positief getoetst door de Arbeidsinspectie

op .

De Arbeidsinspectie heeft het vernieuwde onderdeel ‘ongewenst gedrag’ in de Arbocatalogus VVT positief getoetst. Dit betekent dat de Arbeidsinspectie de inhoud van dit onderdeel als referentiekader gaat gebruiken bij inspecties in de branche VVT. De overige onderdelen van de Arbocatalogus VVT waren al eerder positief getoetst.

Arbocatalogus VVT 'ongewenst gedrag' positief getoetst door de ArbeidsinspectieDe Arbeidsinspectie heeft het vernieuwde onderdeel ‘ongewenst gedrag’ in de Arbocatalogus VVT positief getoetst. Dit betekent dat de Arbeidsinspectie de inhoud van dit onderdeel als referentiekader gaat gebruiken bij inspecties in de branche VVT. De overige onderdelen van de Arbocatalogus VVT waren al eerder positief getoetst.
Het onderdeel 'ongewenst gedrag' is dit jaar vernieuwd in samenwerking met een klankbordgroep van arbofunctionarissen van instellingen uit de branche. Oplossingen en praktijkvoorbeelden op het terrein van verbale en fysieke agressie, (seksuele) intimidatie, discrimatie en pesten zijn op een logische manier gerangschikt en toegankelijk gemaakt. Er is veel informatie beschikbaar over hoe ongewenst gedrag kan worden voorkomen en hoe met ongewenst gedrag om te gaan. U vindt het op


www.arbocatalogusvvt.nl/arbocatalogus/psychosociale-arbeidsbelasting/ongewenst-gedrag
Bron: A+ O VVT