Zorgkaart Nederland ontwikkelt zich door

op .

De waarderingssite ZorgkaartNederland, waar cliënten beoordelingen plaatsen over onder andere specialisten, huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen, bestaat twee jaar.

Zorgkaart Nederland ontwikkelt zich doorDe waarderingssite ZorgkaartNederland, waar cliënten beoordelingen plaatsen over onder andere specialisten, huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen, bestaat twee jaar.
Grootste waarderingssite

Een jaar na de lancering had ZorgkaartNederland.nl zich ontwikkeld tot de grootste waarderingssite voor de gezondheidszorg. De zorggids is sindsdien doorgegroeid, mede door het grote aantal (5.752) zorgaanbieders dat zich aanvullend op de website heeft geregistreerd.
Waarde als keuzegids

Twee jaar na de lancering nadert het maandelijkse bezoekersaantal de 700.000 en maandelijks worden zo’n 3.000 waarderingen ingestuurd. Op meer dan 600 praktijkwebsites van zorgaanbieders draait de ZorgkaartNederland widget. Ook gebruiken inmiddels meer dan tien zorginstellingen de website voor het uitvragen van patiëntwaarderingen en zijn door zorgaanbieders vele honderden gratis promotiepakketten aangevraagd. “De combinatie van deze factoren maakt het dat er een vliegwiel op gang is gebracht waarmee ZorgkaartNederland qua volume – en daarmee ook in waarde als keuzegids-  snel verder zal stijgen”. Dat verwacht mede-oprichter van Zorgkaart Nederland, Jacqueline Baardman van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).
Vernieuwingen

ZorgkaartNederland blijft zich doorontwikkelen. Een aantal functies en processen zijn reeds toegevoegd aan de hand van concrete feedback van patiënten, zorgverleners en beroepsorganisaties. Zo is het voor zorgaanbieders mogelijk om een reactie te plaatsen en zijn verschillende disclaimers aangepast en waarschuwingen toegevoegd. Daarnaast kunnen zorginstellingen gebruik maken van een aantal andere gebruiksfuncties waarmee zij zich beter op ZorgkaartNederland kunnen presenteren en pro-actief de ontwikkelingen kunnen monitoren en analyseren. Een aantal van deze functies komen binnenkort ook beschikbaar voor individuele zorgaanbieders.
Bron: Skipr