Specialisten voeren operatiedraaiboek in

op .

De Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie hebben gezamenlijk draaiboeken voor operaties opgesteld. Vandaag maken de organisaties bekend dat deze draaiboeken het aantal fouten bij operaties drastisch verminderen.

Specialisten voeren operatiedraaiboek inDe Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie hebben gezamenlijk draaiboeken voor operaties opgesteld. Vandaag maken de organisaties bekend dat deze draaiboeken het aantal fouten bij operaties drastisch verminderen.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had in het verleden ernstige kritiek op de gang van zaken tijdens operaties. De verschillende specialisten die bij de operatie waren betrokken, bleken bijvoorbeeld vaak niet goed met elkaar samen te werken waardoor de kans op complicaties groter werd.
Draaiboek

In het draaiboek ligt nu vast dat er overleg wordt gevoerd, dat bepaald moet worden wie waar verantwoordelijk voor is, en zijn er vaste momenten ingebouwd waarop wordt gecontroleerd of de apparatuur goed werkt.Bron: ANP