Kabinet investeert 40 miljoen in arbeidsmarkt zorg

op .

Het kabinet trekt deze kabinetsperiode bijna 40 miljoen euro uit om zorginstellingen te helpen bij het vinden van voldoende, goed opgeleid personeel en voor het terugdringen van agressie in de zorg.

Kabinet investeert 40 miljoen in arbeidsmarkt zorgHet kabinet trekt deze kabinetsperiode bijna 40 miljoen euro uit om zorginstellingen te helpen bij het vinden van voldoende, goed opgeleid personeel en voor het terugdringen van agressie in de zorg.
Hulp aan zorginstellingen

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (beiden Volksgezondheid) schrijven dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer over de arbeidsmarkt in de zorg. De twee verwachten dat de zorgsector een groot beroep zal blijven doen op de arbeidsmarkt en ze willen de zorginstellingen daarbij helpen.
Werving personeel

Ruim 30 miljoen is via Regioplus, de landelijke koepel van regionale werkgevers, bedoeld om in de regio onder meer de werving en opleiding van personeel en de uitwisseling van goede initiatieven te ondersteunen.
Agressie

Verder is er geld voor de hardere aanpak van agressie tegen zorgpersoneel. De bereidheid om aangifte te doen of incidenten te melden, moet volgens de bewindslieden omhoog. Er komt een landelijk loket waar kennis wordt verzameld en gedeeld.
Bron: ANP