LHV: 'Minister Schippers jokt'

op .

De Tweede Kamer moet de bezuinigingsplannen terugdraaien. Dat stelt voorzitter Steven van Eijck van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) tijdens zijn toespraak in de Amsterdamse RAI waar zo’n 5000 huisartsen en ruim 3000 doktersassistenten donderdag bijeengekomen zijn om te demonstreren tegen de kabinetsplannen. Die houden in dat er 132 miljoen euro wordt gekort op de huisartsenzorg.

LHV: ‘Minister Schippers jokt’De Tweede Kamer moet de bezuinigingsplannen terugdraaien. Dat stelt voorzitter Steven van Eijck van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) tijdens zijn toespraak in de Amsterdamse RAI waar zo’n 5000 huisartsen en ruim 3000 doktersassistenten donderdag bijeengekomen zijn om te demonstreren tegen de kabinetsplannen. Die houden in dat er 132 miljoen euro wordt gekort op de huisartsenzorg.
Schippers jokt

Van Eijck verweet minister Schippers dat ze jokt. Ze geeft volgens hem een verkeerde voorstelling van zaken. Zo zegt ze dat de huisartsen hun budgetten hebben overschreden, terwijl dat volgens de LHV niet zo is. Daarbij zegt ze volgens de huisartsen dat die er de komende jaren geld bij zullen krijgen. Ook dat klopt niet, zegt de LHV. Van Eijck: “We krijgen er geen cent bij”.
Praten

De huisartsen zeggen dat het kabinet met de ingrepen de organisatie van de huisartsenzorg laat afbrokkelen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft donderdag laten weten graag in gesprek te willen met de artsen. Maar volgens voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) Steven van Eijck is er de afgelopen jaren al veel gepraat maar heeft dat niets opgeleverd.
Gevolgen voor patiënt

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) gaat nauwlettend in de gaten houden wat voor effect de korting op de huisartsenzorg heeft voor patiënten. Vanaf 1 januari volgend jaar gaat de patiëntenorganisatie monitoren wat de gevolgen zijn van de plannen van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) om 132 miljoen euro minder uit te geven aan huisartsenzorg.
De NPCF laat weten zich niet te willen mengen in de discussie tussen de minister en de huisartsen, maar maakt zich wel zorgen over de mogelijke gevolgen. Afhankelijk van de meldingen die de NPCF vanaf 1 januari binnenkrijgt, wordt bepaald of en wanneer er vervolgstappen genomen worden.
Bron: ANP