Buurtzorg beste werkgever van Nederland

op .

Buurtzorg Nederland is vandaag gekozen tot 'Beste Werkgever van Nederland' in de categorie organisaties met meer dan duizend medewerkers.

Buurtzorg beste werkgever van NederlandBuurtzorg Nederland is vandaag gekozen tot 'Beste Werkgever van Nederland' in de categorie organisaties met meer dan duizend medewerkers.
Buurtzorg haalde de hoogste scores ooit in de door onderzoeksbureau Effectory georganiseerde verkiezing. De zorgorganisatie met circa 4000 medewerkers scoorde een 9,5 voor betrokkenheid, een 9,1 voor verloopbestendigheid en een 8,7 voor algemene tevredenheid.
Zorg zonder managers

Met deze hoge cijfers laat Buurtzorg naar eigen zeggen zien dat een organisatie zonder managers met vierduizend medewerkers prettig is om te werken. Bij de organisatie werken wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden in zelfsturende teams. Het bedrijf startte in 2007 met één team in Enschede. Nu in september 2011 zijn er 380 teams actief door heel Nederland. “Met een overhead van dertig medewerkers blijven we rustig verder groeien”, stelt Jos de Blok, initiatiefnemer en directeur van Buurtzorg Nederland. “Iedere maand melden zich meer dan tweehonderd nieuwe medewerkers aan.”
Verkiezing Beste Werkgever

Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory ontwikkeld om goed werkgeverschap in Nederland te kunnen beoordelen. Dit jaar heeft Effectory honderd organisaties genomineerd. 300.000 medewerkers beoordelen vervolgens hun eigen werkgevers. Hieruit wordt tweemaal een top-50 opgesteld in de categorieën meer of minder dan duizend medewerkers. De algemene tevredenheid bepaalt de Beste Werkgeversscore van een werkgever.Bron: Zorgvisie