Els Borst krijgt Aletta Jacobsprijs

op .

Els Borst krijgt de Aletta Jacobsprijs 2012. Dat maakte de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maandag bekend. De oud-minister van VWS krijgt de prijs voor de “genuanceerde manier waarop zij medisch-ethische kwesties in het publieke debat aan de orde heeft gesteld en voor hetgeen zij daarmee heeft bereikt”, aldus de organisatie.

Els Borst krijgt Aletta JacobsprijsEls Borst krijgt de Aletta Jacobsprijs 2012. Dat maakte de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maandag bekend. De oud-minister van VWS krijgt de prijs voor de “genuanceerde manier waarop zij medisch-ethische kwesties in het publieke debat aan de orde heeft gesteld en voor hetgeen zij daarmee heeft bereikt”, aldus de organisatie.
Medisch-ethische kwesties

Als politica maakte Borst zich hard voor medisch-ethische kwesties rond drugsbeleid, tabaksontmoediging, euthanasie, embryo-onderzoek, voeding en alcoholgebruik. Ze bekleedt nog steeds een aantal bestuursfuncties in de gezondheidszorg.
Aletta Jacobsprijs

De Rijksuniversiteit Groningen kent de Aletta Jacobsprijs om de twee jaar toe aan een vrouw met een universitaire binding die een voortrekkersrol vervult op het gebied van emancipatie. Aletta Jacobs was de eerste vrouw in Nederland die aan een universiteit studeerde en als arts een praktijk voerde. Els Borst krijgt de prijs uitgereikt op 8 maart volgend jaar.
Bron: ANP