Verpleeghuis onder toezicht peilt motivatie personeel

op .

De personeelsleden van verpleeghuis Altenova in Arnhem, dat door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht is geplaatst, moeten aangeven of zij het nog naar de zin hebben bij het zorgcentrum. Dat meldt De Gelderlander

Verpleeghuis onder toezicht peilt motivatie personeel
De personeelsleden van verpleeghuis Altenova in Arnhem, dat door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht is geplaatst, moeten aangeven of zij het nog naar de zin hebben bij het zorgcentrum. Dat meldt De Gelderlander.
"Wij willen weten of het hart van de medewerkers nog bij deze groep bewoners ligt", licht Piet Hein Jonkergouw, bestuurder van de overkoepelende stichting Pleyeda, de personeelspeiling in De Gelderlander toe. De komende drie weken wordt gesproken met alle 60 tot 70 verpleegkundigen en verzorgenden.
Gemis

Aanleiding voor de gesprekken zijn het ingrijpen van de inspectie alsmede klachten van familieleden van bewoners en revalidanten.  "Niemand die bij ons werkt, heeft de intentie het niet goed te doen”, stelt Jonkergouw. “Maar wat we wel zien en horen is dat er medewerkers zijn die niet meer aan een bewoner vragen hoe laat hij naar bed wil of wat hij graag zou willen doen. Als dat gebeurt mis je net dat wat wij van een medewerker vragen." Daarnaast kondigt Altenova aan familieleden nadrukkelijker bij de zorg te betrekken.
Bron: Skipr