IGZ: Verbetering nodig bij ggz-zelfstandigen

op .

Er valt nog heel wat te verbeteren bij zelfstandig gevestigde psychotherapeuten en klinisch psychologen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag gemeld.

IGZ: Verbetering nodig bij ggz-zelfstandigenEr valt nog heel wat te verbeteren bij zelfstandig gevestigde psychotherapeuten en klinisch psychologen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag gemeld.
Verbeterpunten

Zo laat het vastleggen van instemming met een behandelplan nog weleens te wensen over en is de naleving van de wettelijke bewaartermijn van dossiers niet altijd in orde. Ook mankeert er nog iets aan de informatieverstrekking aan verwijzers en zijn niet alle zelfstandig gevestigde psychotherapeuten en klinisch psychologen aangesloten bij een klachtencommissie.
De IGZ meldt wel dat de ggz-zelfstandigen over het algemeen goed werk leveren. Vooral de kwaliteit en continuïteit van de praktijkvoering kunnen beter, aldus de inspectie.
Siganaleren misstanden

De IGZ roept de beroepsgroep op om de verbeterpunten aan te pakken en om regelingen te treffen om misstanden te signaleren. De inspectie denkt hierbij bijvoorbeeld aan zelfstandig gevestigden die herhaaldelijk niet goed blijken te functioneren.


Bron: ANP