Besluitvorming pensioenovergang kost meer tijd

op .

Begin dit jaar sloten werknemers- en de werkgeversorganisatie van de umc’s een principeakkoord over de overgang van de umc’s van Pensioenfonds ABP naar Pensioenfonds Zorg en Welzijn per 1 januari 2012. De overgang kost meer tijd dan verwacht en kan niet plaatsvinden per 1 januari 2012.

Besluitvorming pensioenovergang kost meer tijdBegin dit jaar sloten werknemers- en de werkgeversorganisatie van de umc’s een principeakkoord over de overgang van de umc’s van Pensioenfonds ABP naar Pensioenfonds Zorg en Welzijn per 1 januari 2012. De overgang kost meer tijd dan verwacht en kan niet plaatsvinden per 1 januari 2012.Medewerkers van de umc’s zijn eind maart, begin april geïnformeerd over de pensioenovergang en de werknemersorganisaties hebben in april een ledenraadpleging gehouden. Daarna is er hard gewerkt  aan de vervolgstappen die het mogelijk moeten maken de pensioenovergang met ingang van 1 januari 2012 te realiseren. Voor een zorgvuldige overgang zou op uiterlijk 1 juli 2011 de besluitvorming volledig moeten zijn afgerond. Er is echter meer tijd nodig voor dit proces en de voorgenomen pensioenovergang kan niet plaatsvinden per 1 januari 2012.

De werkgever- en werknemersorganisaties aan de Cao UMC-tafel (LOAZ) betreuren dit. Zij zullen zich blijven inzetten om de pensioenovergang op zo kort mogelijke termijn voor de (oud) umc- medewerkers te realiseren.Voor (oud) umc-medewerkers betekent dit dat de pensioenovergang niet zal plaatsvinden per

1 januari 2012, maar dat betrokken partijen zich nu richten op een pensioenovergang die later plaats gaat vinden. Zodra die datum bekend is, zullen (oud) umc-medewerkers daarover geïnformeerd worden.