'Zorgboerderijen in de problemen vanwege pgb-maatregel'

op .

De helft tot tweederde van de zevenhonderd zorgboerderijen in Nederland komt door de ingreep in het persoonsgebonden budget (pgb) in de financiële problemen of moet dicht. Dat zegt de Federatie Landbouw & Zorg zaterdag in het Nederlands Dagblad.

'Zorgboerderijen in de problemen vanwege pgb-maatregel'De helft tot tweederde van de zevenhonderd zorgboerderijen in Nederland komt door de ingreep in het persoonsgebonden budget (pgb) in de financiële problemen of moet dicht. Dat zegt de Federatie Landbouw & Zorg zaterdag in het Nederlands Dagblad.

De Federatie Landbouw & Zorg gaat alles op alles zetten om voor hun ondernemers een AWBZ-erkenning te krijgen. Dan kunnen ze een deel van de hulpverlening die ze nu nog via het pgb verlenen met zorg in natura voortzetten. Ook gaat de federatie voor werk bij de gemeenten langs, omdat jeugdzorg en dagbesteding straks bij de Wmo-regeling wordt ondergebracht.
Pgb-houders

Volgens de federatie kunnen veel pgb-houders die van kleinschalige zorgfaciliteiten gebruikmaken, met hun specifieke zorgvraag niet bij reguliere instellingen terecht. "Die mensen zijn straks op een verzorgings- of verpleeghuis aangewezen, maar die hebben lange wachtlijsten en zijn ook nog eens veel duurder", zegt interim-manager Ton van der Biezen in het Nederlands Dagblad.
Snoeibeurt

Ook zal door de snoeibeurt het merendeel van de drie- tot vierhonderd bemiddelingsbureaus verdwijnen. Deze bedrijven zoeken een geschikte zorgverlener bij de verlangens van een cliënt.Bron: Zorgvisie