Stichting voor ouderenzorg schaft alle regels af

op .

Ouderenzorginstellinge Stichting De Hoven schaft op drie afdelingen alle regels af. Medewerkers en bewoners bepalen voortaan zelf weer hoe hun dagen eruit zien. Dit alles onder de noemer Zorg Zonder Regels.

Stichting voor ouderenzorg schaft alle regels afOuderenzorginstellinge Stichting De Hoven schaft op drie afdelingen alle regels af. Medewerkers en bewoners bepalen voortaan zelf weer hoe hun dagen eruit zien. Dit alles onder de noemer Zorg Zonder Regels.

Gedachte hierachter is dat het in de ouderenzorg zou moeten gaan over aandacht en over ‘mooie laatste jaren’. In plaats daarvan zijn regels, protocollen en beschreven processen tussen de zorgmedewerkers en de ouderen in gaan staan. De regels staan een hogere kwaliteit van leven in de weg. Maar ook zorgmedewerkers hebben minder plezier in hun werk gekregen, aldus de instelling.
Zorg Zonder Regels

Primair doel van Zorg Zonder Regels is aantonen dat minder bureaucratie en regelgeving leidt tot meer aandacht voor de behoeften van cliënten, waardoor hun welbevinden zal verbeteren. Daarnast wil Stichting De Hoven aantonen dat minder bureaucratie en regelgeving de betrokkenheid van zorgverleners bij de cliënten teruggebracht wordt. De Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG begeleiden het project. Voor de beoordeling van het succes zoekt De Hoven nog een externe partner. Als het project succesvol is, dan zal het instellingsbreed worden