Christelijke ggz rukt op

op .

GGZ In de Bres, een christelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg met een hoofdvestiging in Drachten, opent per 1 september nieuwe vestigingen in Groningen, Assen en Lelystad.

Christelijke ggz rukt opGGZ In de Bres, een christelijke instelling voor geestelijke gezondheidszorg met een hoofdvestiging in Drachten, opent per 1 september nieuwe vestigingen in Groningen, Assen en Lelystad.
Groei

In de Bres heeft sinds 2004 een sterke groei doorgemaakt in Friesland. Vooral door de specifiek christelijke uitgangspunten trekt de organisatie ook cliënten aan uit andere provincies. Vanaf september kunnen mensen met psychosociale of psychiatrische problemen uit de provincies Groningen, Drenthe en Flevoland terecht bij een vestiging in de directe omgeving.
Levensbeschouwing

Onder het credo ‘Wij geloven in herstel’ worden mensen met psychosociale en psychiatrische problemen op weg geholpen naar herstel bij In de Bres. Levensbeschouwing & geloof van de cliënt vormen vaak een wezenlijk onderdeel binnen een behandeltraject.
Hulpverlening

Vanuit de organisatie wordt onder de naam ‘Op de Brug’ bovendien kortdurende psychologische hulpverlening in de 1e lijn geboden. Deze lichtere vorm van hulpverlening kan ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld stress, neerslachtigheid, rouwverwerking of relatieproblemen. Ook de eerstelijns hulp van Op de Brug zal vanuit de nieuwe vestigingen geboden worden. In de nieuwe vestigingen komt een compact allround team te werken. Het is de bedoeling dat het zorgaanbod op elke vestiging uitgroeit tot een gedifferentieerd zorgpakket, zoals dat nu ook op de hoofdvestiging in Drachten te vinden is.
Bron: Skipr