Overleg CAO Gehandicaptenzorg zonder resultaat

op .

Het overleg over de CAO Gehandicaptenzorg op woensdag 20 april is mislukt. De bonden hebben een nieuwe bieding gedaan, maar werkgever VGN heeft die afgewezen en wil pas weer praten op 25 mei.

Overleg CAO Gehandicaptenzorg zonder resultaatHet overleg over de CAO Gehandicaptenzorg op woensdag 20 april is mislukt. De bonden hebben een nieuwe bieding gedaan, maar werkgever VGN heeft die afgewezen en wil pas weer praten op 25 mei.De bonden houden vast aan het uitgangspunt dat de aantasting van de ORT (onregelmatigheidstoeslag) en 'cash opties' voor het persoonlijk levensfasebudget onbespreekbaar zijn. Duidelijk is dat de bonden inzetten op een substantiële loonsverhoging. Verder willen de bonden dat de conclusies uit het IVA rapport over werken in de nacht worden overgenomen, geen aantasting van het PBL en goede regelingen over arbeidstijden en arbeidscontracten. Een CAO met veel regelruimte voor de werkgever betekent in de praktijk alleen maar verslechteringen voor de individuele werknemer in de gehandicaptenzorg. De bonden willen juist regelruimte voor de werknemer in de gehandicaptenzorg. Om al die redenen zullen de bonden de inzet dan ook handhaven.

Bij de bonden bestaat de indruk dat de werkgeversdelegatie wil wachten op de nieuwe CAO Ziekenhuizen. Ook daar zijn de bonden en de werkgever er nog niet uit.