Moeizaam overleg cao Ziekenhuizen

op .

Op 30 maart 2011 is er weer onderhandeld tussen de bonden en werkgever NVZ over de nieuwe CAO Ziekenhuizen. Het proces verloopt uiterst moeizaam.Moeizaam overleg cao Ziekenhuizen
Op 30 maart 2011 is er weer onderhandeld tussen de bonden en werkgever NVZ over de nieuwe CAO Ziekenhuizen. Het proces verloopt uiterst moeizaam.Aan het einde van de vorige ronde was er een toezegging van de werkgevers om op 30 maart met een volledige bieding te komen. Het aanbod bleek echter al te verbleken voor het was uitgesproken: vrijwel een letterlijke vertaling van de oorspronkelijke inzet van de NVZ. De inzet van de bonden was men klaarblijkelijk kwijt geraakt, er was namelijk nauwelijks iets over terug te vinden.


Als er dan weinig te onderhandelen valt dan maar verder praten over “de gemeenschappelijke agenda”. Naast loon en vergoedingen zijn voor de bonden vooral punten over duurzame inzetbaarheid (vrijwillig draaien van bereikbaarheidsdiensten etc. diensten vanaf 55 jaar) en het intact houden van afspraken over het PLB van belang. De uitkomsten van het IVA rapport ‘Werken inde nacht’ zijn voor wat betreft de bonden hierbij leidend.

Moe maar zeker niet voldaan werd het overleg laat in de avond geschorst tot 13 april.