Overleg cao Gehandicaptenzorg

op .

De derde ronde in de onderhandelingen met werkgevers, aangesloten bij VGN over de CAO Gehandicaptenzorg heeft plaatsgevonden op 28 maart.

Overleg cao GehandicaptenzorgDe derde ronde in de onderhandelingen met werkgevers, aangesloten bij VGN over de CAO Gehandicaptenzorg heeft plaatsgevonden op 28 maart.Na aandringen van de bonden om termen als ‘eigenaarschap, flexibilisering en professionalisering’ te vertalen naar concrete voorstellen kwam VGN uiteindelijk met een eerste bieding. In deze bieding worden voorstellen gedaan over loon, de wens om ORT deels te vervangen door een flexibiliteitstoeslag, het samenvoegen van scholing en persoonlijk ontwikkelingsbeleid en een cash optie in het PBL. Met gekromde tenen hoorden de bonden dit aan en stelden direct al vast dat als de VGN aan de ORT wil komen het direct de wereld op z’n kop is en harde acties zullen volgen.Tegenvaller

Het is dan ook niet gek dat de bonden met teleurstelling op deze bieding hebben gereageerd.  De bonden konden te weinig herkennen van de oorspronkelijke inzet, was een veel gehoorde kreet. Tijdens de volgende ronde op 20 april zullen er min of meer nieuwe voorstellen komen waarbij de oorspronkelijke inzet natuurlijk het belangrijkst blijft.