'Veel seksuele intimidatie bij verplegenden'

op .

Meer dan een derde van de verpleegkundigen en verzorgenden heeft wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie. Bij de intimidatie gaat het in meer dan de helft van de gevallen om seksueel getinte opmerkingen en in ruim 30 procent van de gevallen om handtastelijkheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Bijzijn, een vakblad voor werkers in de gezondheidszorg.

'Veel seksuele intimidatie bij verplegenden'


Meer dan een derde van de verpleegkundigen en verzorgenden heeft wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie. Bij de intimidatie gaat het in meer dan de helft van de gevallen om seksueel getinte opmerkingen en in ruim 30 procent van de gevallen om handtastelijkheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Bijzijn, een vakblad voor werkers in de gezondheidszorg.Congres Seksualiteit, Intimiteit en Intimidatie

Volgens verpleegkundige Mathilde Bos, die donderdag in Utrecht spreekt op het congres Seksualiteit, Intimiteit en Intimidatie, zijn de cijfers maar het topje van de ijsberg. In werkelijkheid komt volgens haar 98 procent van de verpleegkundigen in aanraking met seksuele intimidatie. “Ook seksueel getinte complimentjes horen daar bij.” Ze zegt ook dat mannelijke verpleegkundigen zelden aangeven dat ze het slachtoffer zijn van seksuele intimidatie.


Bron: ANP