'Tegenvaller VWS bedraagt 2,1 miljard euro'

op .

De begroting van het ministerie van VWS is in 2010 met 2,1 miljard euro overschreden. Dat meldt Zorgvisie op basis van ‘welingelichte bronnen’.

‘Tegenvaller VWS bedraagt 2,1 miljard euro’De begroting van het ministerie van VWS is in 2010 met 2,1 miljard euro overschreden. Dat meldt Zorgvisie op basis van ‘welingelichte bronnen’.


Forse tegenvaller

Minister Edith Schippers van VWS maakte vorige week al bekend dat er een forse tegenvaller aan zit te komen. Ze wilde niet zeggen hoe groot de financiële tegenvaller is. De NOS noemde op basis van anonieme bronnen een bedrag van één miljard euro.


Cijfers

Volgens Zorgvisie melden welingelichte bronnen dat de curatieve zorg 1,5 miljard euro en de AWBZ 600 miljoen euro te veel hebben uitgegeven. Daarmee komt het totaalbedrag van de overschrijdingen 2,1 miljard euro. Het ministerie van VWS herkent zich niet in de cijfers. "We kunnen nog niets over de hoogte van de overschrijdingen zeggen, omdat het beeld nog niet stabiel is. Bij de Voorjaarsnota weten we meer", aldus een woordvoerder.