ADRZ bespaart miljoenen op formatie

op .

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) gaat de komende tijd 5,6 miljoen euro besparen op personeelskosten. In totaal wil het ziekenhuis 8,6 miljoen euro besparen om de financiële problemen het hoofd te bieden.ADRZ bespaart miljoenen op formatie
Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) gaat de komende tijd 5,6 miljoen euro besparen op personeelskosten. In totaal wil het ziekenhuis 8,6 miljoen euro besparen om de financiële problemen het hoofd te bieden.
Minder arbeidsplaatsen

Het ADRZ heeft sinds december circa negentig voltijds arbeidsplaatsen geschrapt. Daar moeten de komende tijd nog zo’n zestig FTE bijkomen. Het totaal aantal arbeidsplaatsen loopt daarmee terug tot circa 1570 FTE. Naast de 5,6 miljoen euro die het ADRZ binnen haalt door in de formatie te snijden, wil het ziekenhuis  1,6 miljoen euro op de inkoop besparen.  Daarnaast staat er een besparing van een half miljoen euro op medicijnen ingeboekt en brengen de medisch specialisten gezamenlijk eenzelfde bedrag op.


Benchmark

De raad van bestuur heeft het personeel dinsdag op de hoogte gesteld van de voorgenomen maatregelen. In het kader van de bezuinigingsoperatie worden de komende drie maanden ook alle werkprocessen, zowel in het primaire proces als in de ondersteuning, opnieuw vorm gegeven. IJkpunt hierbij zijn de benchmark-gemiddelden van andere ziekenhuizen in Nederland.
ADRZ 2.0

De raad van bestuur constateert dat het ADRZ in vergelijking met andere ziekenhuizen te veel kosten maakt. In antwoord hierop wil de raad van bestuur de werkprocessen standaardiseren.  Een speciaal projectteam moet daarnaast zorgen voor een betere benutting van de opnamecapaciteit. Ook wordt gekeken hoe ICT effectiever kan worden ingezet. De raad van bestuur spreekt in dit verband van “ADRZ 2.0”.