Verpleegkundigen tekenen petitie voor behoud ORT

op .

Verpleegkundigen en andere werknemers van een UMC zijn een petitieactie gestart voor het behoud van de ORT. De petitie is inmiddels bijna 3000 keer ondertekend.

Verpleegkundigen tekenen petitie voor behoud ORTVerpleegkundigen en andere werknemers van een UMC zijn een petitieactie gestart voor het behoud van de ORT. De petitie is inmiddels bijna 3000 keer ondertekend.

De handtekeningenactie is opgezet na de eerste onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC. Daar maakte werkgeversorganisatie NFU bekend de bedrijfsvoering en inzet van medewerkers te willen flexibiliseren. Dit heeft gevolgen voor overwerk, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten en onregelmatige diensten (ORT). Ook heeft de NFU aangegeven in 2011 geen mogelijkheid te zien om de lonen verder te verhogen.Onregelmatige diensten

Aan de hand van de petitie 'Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra' willen de betrokkenen laten weten dat onregelmatig werken gecompenseerd moet worden. ‘Onregelmatige diensten draaien is fysiek enorm belastend en komt de gezondheid van de medewerkers niet ten goede.’Op 21 maart wordt het overleg voor een nieuwe cao UMC voortgezet.
Bron: Nursing