Thuiszorg Groningen stopt met voetbalsponsoring

op .

Thuiszorg Groningen stopt met ingang van het voetbalseizoen 2011/2012 met de sponsoring van FC Groningen. Dit blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten op vragen van PVV-Kamerlid Agema.

Thuiszorg Groningen stopt met voetbalsponsoringThuiszorg Groningen stopt met ingang van het voetbalseizoen 2011/2012 met de sponsoring van FC Groningen. Dit blijkt uit het antwoord van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten op vragen van PVV-Kamerlid Agema.
Beroering

Vorig jaar ontstond grote beroering toen bleek dat Thuiszorg Groningen de plaatselijke voetbalclub een sponsorbijdrage van tachtigduizend euro betaalde. Volgens de critici had dit geen pas voor een maatschappelijke organisatie die in 2009 failliet ging en waar bij de doorstart circa vijfhonderd ontslagen vielen.
Onrust

In haar antwoord aan Agema laat Veldhuijzen van Zanten weten dat de sponsorbijdrage haar net als haar voorgangster Bussemaker "bevreemdt", maar dat Thuiszorg Groningen inmiddels besloten heeft de sponsoring te stoppen. Dit neemt niet weg dat er nog altijd grote onrust binnen de organisatie bestaat. Zo heeft de ondernemingsraad begin februari het vertrouwen in bestuurder Filia Kramp opgezegd.