Schippers ziet toekomst in medische technologie

op .

Minister Edith Schippers (VWS) heeft hoge verwachtingen van medisch-technologische vernieuwing in de zorg. Dat zei zij vrijdag tijdens een werkbezoek aan de Philips High Tech Campus in Eindhoven. "Innovatie in de gezondheidszorg is pure noodzaak

Schippers ziet toekomst in medische technologieMinister Edith Schippers (VWS) heeft hoge verwachtingen van medisch-technologische vernieuwing in de zorg. Dat zei zij vrijdag tijdens een werkbezoek aan de Philips High Tech Campus in Eindhoven. "Innovatie in de gezondheidszorg is pure noodzaak. De handrem op medisch-technologische vernieuwing gaat er wat mij betreft van af", aldus de VVD-bewindsvrouw.
Inzett innovatie

Schippers liet zich informeren over allerlei nieuwe ontwikkelingen. Die betreffen alle stadia in de gezondheidszorg: preventie, screening, diagnostiek, behandeling en controle-/volgsystemen na ontslag uit het ziekenhuis. De minister wil technologische innovatie inzetten om drie uitdagingen die op de gezondheidszorg afkomen het hoofd te bieden. Die uitdagingen zijn volgens haar: het toekomstige personeelstekort, financiële problemen en de wens om de zorg kwalitatief op peil te houden.


 


Bron: ANP